Een (heerlijk) recept!

Ben jij een keukenprins(es) of heb je ook een recept nodig?
Ben jij iemand die vanuit de losse pols de lekkerste gerechten maakt of heb je toch echt een recept nodig om iets fatsoenlijks (en vooral eetbaars) op tafel te zetten?

Ik wel hoor. Ik heb echt een recept nodig om te koken! Dan lukt het vaak wel, want echt ik ben niet zo’n keukenprinses (helaas). Deze link leg ik naar een kwalitatief goed eindproduct, een recept is eigenlijk ook een proces. Lees verder in onderstaande blog.

Een veilig recept voor kwaliteit
Het werkt zo ook in je bedrijf. Wanneer je produceert, ga je dit doen volgens bepaalde processen.
Wanneer je wilt dat het eindproduct van steeds dezelfde kwaliteit is, is het handig als die processen op schrift staan.

Eigenlijk een soort recept.

Beschrijf een duidelijke input, wat heb ik nodig? En een duidelijke output, wat is het resultaat. De stappen hiertussen zijn een aaneenschakeling waarbij activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen tot het eindresultaat. Bij elke stap kunnen mensen, materialen, goederen of andere middelen worden ingezet. Zorg voor  controle momenten zodat tijdig aanpassingen gedaan worden indien nodig. En blijf communiceren.
Als je het recept van je bedrijfsproces op een juiste manier omschrijft, kun je ook de output controleren op de juiste kwaliteit.

Michelin-ster waardig?
Net als bij echte sterrenrestaurants, kun je ‘sterren’ behalen.
We noemen dit KPI’s (Kwaliteit Prestatie Indicatoren).

Voorbeelden zijn:

  • Uitval door productiefout = < 2%
  • Klanttevredenheid = 8

Je kunt dit meten. Mooi toch. Hoe fijn als jij als bedrijf op sterrenniveau produceert 😊

Eet Smakelijk!

Meer weten? Neem contact met mij op.

We inventariseren dan samen de mogelijkheden voor uw bedrijf.